söndag 16 november 2008

Tjuvtitt på årets julkort...

...och förra årets och året före det.
Vi har en liten tradition i vår familj. Vi pysslar tillsammans när vi tillverkar våra julkort. Det har varit rena tomteverksta´n hemma hos oss i helgen för att få alla julkorten färdiga i god tid. Riktigt mysigt har vi haft runt bordet. Lilltjejen valde stämpelmotiv och har oxå hjälp till att måla och storgrabben har stansat snökristaller för fullt. Julkorten i år går i blått eller grönt och fick bli lite "barn-gulliga".
Den gulliga stämpeln vi använt kommer från Maries Verksted. www.dinhobby.no/mariesverksted


Förra året gick julkorten i brunt. Storgrabben kom då med förslaget att vi skulle ha mormors suveräna pepparkaksrecept på julkorten. Vi har nämligen världens godaste pepparkakor! Det är sant:) Prova gärna mormors recept:Året före det var våra julkort väldigt enkla till utseendet, men jag gillar dom ändå. Vi hade eget handgjort papper, som vi en varm och solig sommardag tillverkat ute i trädgården. (Vi hade så roligt då vi slaskade med vatten och pappersmassa.) Kanske därför jag gillar dom - dom påminner mig om sommaren ;)
Den lilla granen är klippt från ett tovat tyg som jag gjort. Det blev lite spillbitar över sen jag skräddat en liten barnjacka och ett par småskor till lilltjejen. Och dom spillbitarna fick bli granar på julkorten. Gillar att ta tillvara och använda det mesta ;)Såg just i almanackan att min mamma har namnsdag den här veckan. Så nu ska jag gå och göra ett litet namnsdagskort till henne.

Ha det så bra och kram på Er alla!

4 kommentarer:

Pimmi sa...

Vilka underbara julkortet, det ar så fifig ide det där med receptet, och snyggt blev det också. För att inte tala om det egentillverkade pappret, det syns att du är konstnärlig uti fingerspetsarna :) Årets julkort blev jättefint snyggt med andra färger än rött, det är det man halkar in på hela tiden tycker jag. Kul att scrapa sånna här saker med barnen, man får säkert jättebra julstämning då. Ha det gott Kram Emma

Lenas blogg sa...

Vad dina kort! Jag glömde bort att skriva att jag CASAT (pimmi har lärt mig!)
Tack än en gång för den fina dikten! Levererar dikter när jag hittar.
Kram Lena

Catta sa...

Du har ju verkligen tagit vara på det med återvinning, i alla fall på julkortet för tre år sen. Utmaningen blir ingen match för dig! Kram C

sagapo sa...

Hej! Nu kom jag äntligen in på din blog. Jättefina julkort ni gjort.
Jag gillade också din vinterbild (fast även jag är en sommarmänniska).
Hälsningar Carita