söndag 14 februari 2010

A Gift In A Jar

Gäääsp!!! Näe, jag har faktiskt, så smått, börjat vakna ur mitt vinter-ide nu ;)
(Min bloggverksamhet har ju verkligen legat i djup dvala.) Att få till ett inlägg har ungefär varit som när man ska stiga upp en helgdag när man är ledig - Ni vet väl alla hur skönt det är att bara få ligga och dra sig då. Det blir liksom inte av att stiga upp..... i första taget, i alla fall.

Men nu är jag här - igen! Med:..............A Gift In A Jar!

Tack för att Du tipsade om den idén Jennie (för länge sen). Det är ju inte precis nåt nytillverkat alster Ni får se. (Gav bort denna som värdinnegåva vid Nyårsmiddan.) Men fast den är tillverkad 2009 och lite julig så vill jag ändå visa den här - nu!
Jag altrade den här NesCafe Lyx-burken som en "combo". Dvs jag slog ihop två utmaningar till en! Smart va! Första utmaningen var att altra nåt juligt där man inte fick använda rött och så skulle det synas att man utgått från en sång. Och ingen sångtext fick finnas med. (Om jag nu minns rätt - det var ju ett tag sen.)

Innehållet i burken är de torra ingredienserna till Mjuk Pepparkaka. Tja, vid det här laget är de förhoppningsvis en kaka, eller ännu hellre en uppäten en! Men visst ser det lite läckert ut med de olika färgskiftningarna från farinsockret, mjölet och kryddorna!

Sa ju att det var en Combo och andra utmaningen var att använda sig av 5 saker man fått i Julkalenderswappen: Så på locket använde jag en utstansad scalloped i brun cardstock, en liten brun pepparkaksgubbe på tagsen, två blommor och ett brunt sidenband på burken. Det blev 5 saker det!


Det var så roligt att göra denna A Gift In A Jar. Skulle faktiskt gärna behållt den själv! Men det var roligt att ge bort den mé. Och vi fick verkligen en supergod nyårsmiddag! Och värdinnan är väl värd alla gåvor hon kan få!Lite ruffigt och lite lantligt och lite juligt och lite pepparkakskänsla ville jag ju få fram, så själva receptet och en liten instruktion hur värdinnan skulle göra för att få till det här med ingredienserna inne i burken fick bli i form av två bruna rullar. Skulle likna kanelstänger tänkte jag mig.


Och vilken sång tänkte jag på då? Ja, den första som for genom huvvet när jag hörde utmaningen - och som inte gick att få därifrån - förrän burken var gjord: Vi komma, vi komma från pepparkakeland! (Så: brunt, mjukpepparkaka och den lilla pepparkaksgubben blev mina ledtrådar.)

Förhoppningsvis ska det väl nu inte dröja flera månader till nästa gång jag själv är in här på bloggen och plitar ihop ett till litet inlägg. Jag har ju som sagt var så smått börjat vakna till liv ;)
Och då kanske det inte blir så juligt inlägg heller utan mer vintrigt istället.
Ha det gott!

7 kommentarer:

Anna sa...

Alltså så fantastisk fin burk du har gjort! Färgvalet och dekorationerna passar så bra ihop!

Och vad roligt att du har uppdaterat bloggen nu...:-)

Kram/Anna

sagapo sa...

Den var underbar, så vacker. Bra jobbat. Kul att se dig på bloggen igen :-)
Min förkylning är inte till det bättre :-( men hoppas på snar tillfriskning.
Kram Carita

Anna-Karin Öberg sa...

Hej vilken otroligt vacker burk du har gjort, o så rolig ide att fylla med ingedienser till en kaka det har jag aldrig sett förr. Väldigt fina färgval har du på burken allt passar så bra ihop.

Anna-Karin Öberg sa...

kram Anna-Karin

Morfen sa...

Superfin och så kul idé!!

Anna sa...

Hej Carola!

Gå in på min blogg...du har något där att hämta om du vill..!

kram//Anna

Monika sa...

Hej !!!

Här är jag =)Nu är mitt ljuskort färdigt...
Kram Monika