lördag 31 oktober 2009

Min "zink"- vattenkanna!

Tadaa!!! Min "zink"- vattenkanna är färdig... -och fotad... -och lagd in... här på bloggen! Och jag känner mig så nöjd.
Så här blev den:


Min gulliga svärmor har en sådan vacker trädgård på stugan. Och jag vet att hon tycker det är så vemodigt att lämna den varje höst när dom flyttar hem igen. Därför gjorde jag den här kannan till henne.
Och texten jag skrivit på etiketten: Minns... Längta... Njut! Får betyda: Minns sommaren som var, Längta till nästa vår, men Njut av den tid vi har just nu!
Jag har använt vanlig grå CS till kannan, CS har jag inkat lite här och där med både silver och grått för att få den att likna en zink-vattenkanna.
Från andra sidan ser kannan ut så här. Här har jag skrivit en liten trädgårdsdikt av Viktor Hugo på etiketten. Pärlflossen som jag lindat runt handtaget hålls ihop av en pärla som lilltjejen var snäll och gav mig.

Ett par bilder på kannan framifrån och bakifrån. Eftersom det var så svårt att få något som helst lim att fästa (mer än fem minuter) på CS så satte jag även ihop kannan med brads. Handtagen satte jag också fast med brads. Gamla zink-kannor kanske nitades ihop. Bradsen påminner lite om det, tycker jag. För att ta igen metallkänslan fick det bli ett smycke fram. Ett litet ornament med metallkänsla i.


Lite närbilder på etiketterna. Jag har ritat och skurit ut dem själv, för att få den form jag ville ha. Texten har jag skrivit ut på datorn däremot.Och så tillverkade jag några egna pins, sk hårnålar. För jag ville ha några riktigt korta att sticka in bakom etiketten.

Vanliga knappnålar, några pärlor och lite lim. Det var kul att göra dem. Sådana kommer jag att göra fler av. Har såå många trasiga pärlhalsband!
Jo, just det. Jag satte oasis i botten på vattenkannan. Då var det lätt att sticka fast blommorna och bladen som skulle vara i kannan. Och de stjälkar(ståltråden) som inte var gröna från början lindande jag med grön blomtejp.
Det var allt för denna gången.

7 kommentarer:

Anna-Karin Öberg sa...

Hej vilken otroligt super snygg kanna, jag kan tro att hon blir överlycklig när hon får den.
Vilken rolig ide att göra en kanna passar ju utmrkt då hon är trädgårds intresserad.

Hopas du får en bra dag

kram Anna-Karin

Anonym sa...

Vad fin kannan blev,jag fick ju tjuvkika på den förra veckan,,=) den var superfin...Nog blir din svärmor glad,,,

Kram

Förresten Glögg kan man fara och köpa på deras gårdsbutik i Norrfjärden (bara ett info om du inte visste)

Anonym sa...

Ååååh, så fin den blev!!! Har ju bara sett den halvfärdig innan... Nu blev jag ju sättesugen på att göra en till, mitt i julpysslandet =P
Kram ztina

Catta sa...

Den blev ju jättefin! Synd att du inte hann den klart på träffen, men den kommer nog att glädja din svärmor många år framöver och det är ju huvudsaken.
Kram C

Anna sa...

Åh så fin kanna, superläcker blev den! Den blir uppskattad!

kram//Anna

nettan sa...

vad snygg den blev jag ska sätta mej ner och göra min någon kväll när gumman har somnat

Anonym sa...

Gu, den blev ju jättefin! Den ser verkligen riktig ut :D mvh/ Milou