måndag 15 december 2008

Julkort i sista minuten...

När jag inte har möjlighet eller tid att pyssla hemma så har jag faktiskt den stora förmånen att få göra det på jobbet. Inte alltid scrappa, men något pyssligt i alla fall.
Och det gör att jag känner mig lyckligt lottad, eftersom jag har behov av att skapa nå´t varje dag.

Så här just före jul är det många som vill tillverka julkort. Och när jag har blandade grupper med barn från 6 år och upp till mormor/farmor, så ska det oftast vara nå´t som både går snabbt, är enkelt, men ändå tilltalande på samma gång. Barnanpassat helt enkelt.

Tänkte bara visa lite av vad jag gjort på jobbet (med såna grupper):

Jag brukar inte själv scrappa efter färdiga kit, men i de här grupperna funkar det alldeles utmärkt.
Julkorten här ovanför är tillverkade med material från Inger Harding design. Plus lite eget ritat och stansat. Hon har mycket julmysigt och annat mysigt oxå.

Det här lilla, lite "gammaldags" julkortet är också tillverkat med material från Inger Harding design. Men tagen som man drar ut för att läsa julhälsningen på, är från Karen Marie Klip.

Det här sista julkortet är väldigt enkelt det oxå. Det är förstås inte från nå´t färdigt kit, men ändå snabbtillverkat. Ett dubbelvikt akvarellpapper, inkade kanter med silverdyna, tre rutor från ett mönsterpapper, lite ljusblått glitterlim och så överblivet stickgarn sen fjolårets julklappstillverkning. Klart!

Alla dom här korten tog inte många minuter att tillverka. Så jag har faktiskt kommit på att det är perfekt om (eller rättare sagt: när) man har lite bråttom. Blir inte alltför tokigt heller. (Det kanske blir tillverkning från nå´t kit här framöver nå´n gång - även privat;D)

KRAM på Er alla goa vänner!

5 kommentarer:

Pimmi sa...

Så söta, speciellt det sista, helt i min smak. Det ska va enkelt att pyssla :) Och så är det så bra som sagt när man har lite brottom att ha nått kort eller rättaresagt upplägg i bakfickan som man vet går fort att göra Kram på dig Emma

Cyllan sa...

Hej!
Vi på StämpelBoden letar efter smultron att trä på vårt strå?
Kanske kommer du och dina alster bli ett av dem?!
Vill du veta mer om vår bloggjakt eller bara få lite inspiration?
Då är du välkommen till vår blogg & glöm inte att lämna ett spår....
http://stampelbodens.blogg.se
Kramar från Bloggjägaren Cyllan

Catta sa...

Vilken fördel att få "scrappa" på arbetstid och jag är säker på att barnen tycker lika! Kram

sagapo sa...

God Jul på dig med!!
Vilka fina julkort du gjort. Längtar efter fortsättningskursen.
Kram Carita

sagapo sa...

Hej! Skulle skicka mail till dig o anmäla min kompis till nästa kurs men jag hittade inte din mailadress. Kan du skicka den till mig,
carita_svensson@hotmail.com.
God fortsättning på det nya året!
Carita